Hírek
Sokmilliárdos németországi bűnügyben bukkant fel Balogh Sándor neve
Dátum: 2021.02.13., 15:21Megtekintve: 5200Értékelés: 5.00

A Blikk információi szerint novemberben a Stuttgarti Tartományi Bíróság hét év szabadságvesztésre ítélte az elmúlt évtized legnagyobb Baden-Württembergi csalásának tartott "EN Storage" ügyben a XVIII. kerületi lakcímmel rendelkező S. Ivánt, a jelenleg is szökésben lévő Balogh Sándor munkatársát. Balogh Sándor Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős miniszter volt férje, korábban volt a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnöke, a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. gazdasági vezetője és a külföldi kereskedőházak ötlete is tőle származik - számolt be a 24.hu.
A Magyar Afrika Társaságot is ő alapította, állítólag irigylésre méltó kormányzati kapcsolatai vannak kontinens-szerte.

S. Iván alkalmazott volt a Baogh ellenőrzése alatt álló cégekben, a Puszta Immo Kft.-ben, a Globimpex Kft.-ben és a BP2017 Kft.-ben és közreműködött az üzletember különböző projektjeiben is. Részt vett például konténerek, kerítések és szögesdrótok beszerzésében, amire a menekülthullám idején volt szüksége a magyar államnak, továbbá benne volt egy utcai közvilágítás beszerzésében egy magyar város számára, illetve ügyködött a 2017. évi budapesti úszó világbajnokság megszervezésében is.

S. Iván biztosított ugyanis hozzáférést saját cégeihez, illetve Balogh Sándor érdekeltségeihez az EN Storage GmbH által beszedett összegek eltűntetéséhez. A német vállalkozást N. Edvin alapította 2011-ben, a befektetőket pedig azzal az ígérettel csalogatta magához, hogy akár 11 százalékos éves hozamot is ígért nekik az általa kitalált biznisszel. Azzal, hogy a nála elhelyezett összegekből adattároló eszközöket szerez majd be, és azokat cégeknek, valamint állami felhasználóknak fogja bérbe adni. Valójában az adattároló eszközök nem léteztek. Az EN Storage GmbH egyetlen bevételi forrását a befektetőktől megszerezett összegek jelentették 2015 végéig-2016 elejéig. A befolyt pénzből S. Iván mintegy 4,7 millió eurót továbbított egy, a GmbH-hoz visszavezető fizetési körbe, körülbelül 5,7 millió eurót pedig a Balogh Sándor által irányított hálózatnak küldött tovább.

A Blikk kiemeli, hogy miközben a német hatóságok felgöngyölítették a hatalmas csalást, itthon Balogh Sándor még a FINA megrendezésére létrehozott Bp2017 Kft.-ben tevékenykedett gazdasági vezetőként. 2018 tavaszán kiderült ki az is, hogy Balogh több cége volt nejének, Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek a nevén lévő lakásába volt bejegyezve éveken át. A miniszter ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a vállalkozásokhoz semmi köze. Baloghot jelenleg is körözik, valószínűleg Dubajba szökött a hatóságok elől.

Forrás: 24.hu
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Elvált a férjétől. (vendég) [2021.02.14., 13:04][válaszolok] #1
Bevallásából derült ki: elvált Orbán Viktor titokzatos minisztere ? Mindez át is rajzolta az anyagi helyzetét ?
https://www.blikk.hu/vagyonnyilatkozat-mager-andrea-miniszter-elvalt/1n9yr0v
Family (vendég) [2021.02.17., 14:55][válaszolok] #3
Ejj a régi szép idők!
https://pasteboard.co/JOMo4pD.jpg
Összes hozzászólás: 3 db (3 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.