Hírek
Újabb szocpolos ügy, ezúttal tokaji ügyintézővel és szerencsi vállalkozóval
Dátum: 2008.11.19., 16:46Megtekintve: 6083Címkék: szocpol, tokaj

Miskolc, Tokaj - A Miskolci Városi Bíróság december 10-ig előzetes letartóztatásba helyezte L. Zsoltot, a tokaji polgármesteri hivatal építésügyi hatóságának ügyintézőjét - jelent meg a hír a Boon internetes levelezési fórumán, a Szerencs Agorán.
Információink szerint a nyomozó ügyészek az elmúlt héten vették őrizetbe a köztisztviselőt, akit hivatalos személy által fontosabb ügyben kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és közokirat-hamisítással gyanúsít a Miskolci Nyomozó Ügyészség. Az ügyintéző közreműködött abban, hogy valótlan tartalmú hatósági határozatok kiállításával jutottak hozzá családok lakásépítéseknél felhasználható, vissza nem térítendő szociálpolitikai állami támogatások jogtalan folyósításában.

Az eset összefüggésbe hozható az idén nyáron a Taktaközben feltárt bűncselekményekkel, amikor az úgynevezett "szocpolos" lakások építésénél a használatbavételi engedéllyel az igénybe vehető teljes állami támogatás megszerezték az igénylők, azonban ezt követően a jogosultak már csupán pár százezer forintot kaptak, az így felépült - vagy beköltözésre alkalmatlan - ingatlanok azonban sohasem kerültek ténylegesen a birtokukba. Az ügy nyomozása során előzetes letartóztatásba került O. Attila, szerencsi építési vállalkozó, aki esetenként százezer forintot adott hivatalnokoknak, hogy kiadják a valótlan tartalmú okiratot, ami feltétele volt annak, hogy a bank kifizesse a szociálpolitikai támogatást.

Forrás: boon
Kép: Lakáskultúra
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás.

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.