Hírek
282 millió forint támogatást jelentett be Szijjártó Péter külügyminiszter a Szerencsi Bonbon Kft. részére
Dátum: 2020.09.15., 17:30Megtekintve: 235

A kormány 282 millió forinttal támogatja a Szerencsi Bonbon Kft. közel 600 millió forintos beruházását, amellyel 130 munkahelyet sikerül megmenteni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen - közölte Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, a támogatási okirat átadása alkalmából tartott ünnepségen Szerencsen. A Szerencset is magában foglaló BAZ megyei 6. választókörzetben időközi képviselőt választás lesz, miután a térség képviselője, Koncz Ferenc motorbalesetben meghalt.
Szijjártó Péter elmondta: a beruházás révén egy új, 2300 négyzetméteres üzemcsarnok épül. Úgy vélte, a koronavírus-járvány okozta helyzetből a kormánnyal szövetséget kötő cégek akár versenyelőnyt is szerezhetnek, ugyanis a szerencsihez hasonló modernizációs beruházások hosszú távra meghatározhatják egy-egy vállalkozás jövőjét.

Hozzátette: a magyar gazdaságot erősítik a tradicionális magyar vállalkozások, ugyanis nemcsak gazdasági szereplőként, hanem egy-egy generáció életérzésének meghatározójaként is tekintünk rájuk. Mindezek mellett a fejlesztés hozzájárul a térség fiataljainak helyben tartásához, illetve visszacsábításához is - közölte a miniszter.

A bejelentés érdekessége, hogy Szijjártó Péter egyelőre külügyminiszter, és az esemény kapcsán eddig nem merült fel külgazdasági érdekeltség. A luxusjachtozáson kapott Szijjártónak azonban jól jöhetnek az ilyen pénzosztó események, amelyekből ma már tartottak egyet.

Orbán Viktor két éve személyesen látogatta meg a szerencsi csokit forgalmazó boltban.

Forrás: 24.hu, kép: tőlünk
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
errr (vendég) [2020.09.16., 13:47][válaszolok] #1
Ide is helikopteren jött nyilván annyira fontos volt. Sajnos Yacht egyelőre még nem tudna megfordulni a Szerencs-patakon.
Ilyen (vendég) [2020.09.17., 05:37][válaszolok] #2
drágaság van 600-millió egy csarnok ?
Én meg azt hittem csak a kenyér drága .
Összes hozzászólás: 2 db (2 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Név: Még nem tag? Regisztráljon, és hozzászólása nem kerül előzetes moderálásra!
Válasz erre:

emoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticon
Kérjük, hogy SZÁMOKKAL írja be az alábbi összeadás eredményét az üres mezőbe:
nyolcvankilenc + öt =